Přes 300 povídek se uchází o ocenění v literární soutěži Fantastická povídka 2012

FOTO: Fantastická povídka 2012Do druhého ročníku literární soutěže pro začínající spisovatele s názvem Fantastická povídka bylo přihlášeno přes 300 soutěžních povídek. O té nejlepší se bude rozhodovat ve třech kolech.

FOTO: Fantastická povídka 2012
Ilustrační snímek. Foto: Marián Juskanin, FANZINE.cz

O vítězi česko-slovenské literární soutěže v žánrech sci-fi, fantasy a horor, kterou každoročně vyhlašuje žánrový magazín FANZINE.cz, se rozhodne do konce října. Letošní hodnocení povídek bude probíhat ve třech kolech.

Ze všech přihlášených povídek bude během srpna redakcí literární rubriky FANZINE.cz nominován výběr až 50 nejlepších, které dále poputují k porotě složené z českých spisovatelů fantastiky, jimiž jsou Vlado Ríša, Josef Pecinovský, Jiří W. Procházka a Františka Vrbenská.

„Letošní novinkou je i slovní ohodnocení přímo od šéfredaktora Marka Hofmana k 50 nejlepším povídkám, které se dostanou do nominace. Často velmi žádaná zpětná vazba by se tak měla dostat k ještě většímu množství prací než loni a sloužit jako podnět k budoucímu zdokonalování pro začínající literáty,“ uvedl za pořádající FANZINE.cz project manager Marek Jedinák.

Porota rozhodne o konečném počtu povídek, které se dostanou až do finále, v němž budou v termínu od 1. do 21. října hlasovat sami čtenáři. Ti rozhodnou, kdo si stejně jako loňský vítěz Martin Vondráček za povídku AI, to bolí, odnese ocenění Fantastická povídka, a čí práce bude zpracována do audio podoby a odvysílána na ČRo Leonardo.

Slavnostní vyhlášení má letos proběhnout na prestižním festivalu her a fantastiky FanCity, který se uskuteční koncem října v Praze.

Ohodnoťte tento článek

Líbí se vám tento článek? Podělte se o něj s ostatními

Martin Peška
Autor je šéfredaktorem magazínu TOPZINE.cz. V Praze vystudoval sociální a mediální komunikaci a v Olomouci žurnalistiku. Od roku 2008 působil v PR, kterému se věnuje jakožto nezávislý konzultant dodnes. Jeho velkou vášní je vlastní sbírka pivních sklenic.

Buďte první, kdo okomentuje tento článek!

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.